Kjo ishte padyshim e papritur.

Shtatzënia është një gjë emocionuese, dhe mamatë e reja gjithmonë duan të sigurohen që fëmijët e tyre të jenë të sigurt dhe të shëndoshë. Por ndonjëherë, gjërat nuk shkojnë ashtu si parashikohen. Shtatzënia e kësaj mamaje po shkonte mirë derisa ajo filloi të kishte kontraktime në vetëm 29 javë të shtatëzanisë. Raelin Scurry nga Pittsburgh ishte 29 javë shtatzënë kur ajo filloi të ndjejë dhimbje si tkurrje dhe që përkeqësoheshin dhe filluan të ndodhnin më shpesh. N

dërsa dhimbja dhe intensiteti rritej në mënyrë të vazhdueshme, nëna e re vendosi që ajo ndoshta duhet të shkonte te mjeku i saj dhe të shihte se çfarë ishte. Por, para se ajo të mund të shkonte, dhimbja intensifikohej edhe më shumë. Ajo telefonoi policinë sepse po ata sa nuk mund të kuptonin atë midis britmave me kontraktimeve. Asgjë nuk mund ta kishte përgatitur për atë që ndodhi më pas.

Ndërsa burri i saj mori të fliste në telefon me policinë, Scurry uli pantallonat e saj, dhe ndjeu kokën e vogël që dilte. Ajo tha, ” kam shtyrë vetëm një herë dhe ndjeva që fëmija im i mrekullueshëm ishte në duart e mia”.

Kur fëmija erdhi në botë, Scurry pa që ai ishte ende i mbështjellur plotësisht në cipën amniotike. Kjo është jashtëzakonisht e pazakontë, por për shkak se ajo punonte në kujdesin mjekësor, e dinte se ishte gjë e mir.

Ajo filloi të shqetësohej kur kuptoi se foshnja nuk po lëvizte. Raelin tha, “Fillimisht foshnja nuk jepte shenja jete dhe gjithçka që mund të bëja ishte të lutej se do të shkonte gjithçka në rregull”. Por pastaj, kur ajo e përkëdheli në fytyrën ai lëvizi duart dhe këmbët e tij deri në fytyrë sikur të donte sigurohte se ai ishte mirë.

Kur çifti më në fund arriti në spital rreth shtatë minuta më vonë, një mjek erdhi dhe mori fëmijën për të marrë kujdesin e duhur. Ai lindi 1.5 kilogramë dhe u vendos në oksigjen. Tani, ai është një fëmijë i mrekullueshëm.

Burimi: FamilyShare

Facebook Comments
loading...
%d bloggers like this: