Lëngu i freskët i domateve është burim mjaft i mirë i vitaminave A dhe C. Duke e konsumuar shpesh parandaloni sëmundjet, që lidhen me shikimin, forconi sistemin imunitar dhe ruani shëndetin e dhëmbëve dhe eshtrave.

Lëngu i domateve është i pasur me fibra që rrisin nivelin e kolesterolit të mire dhe zvogëlon nivelin e kolesterolit të dëmshëm.

Domatja ndihmon në punën e mëlçisë dhe veshkave. Prandaj, domatja cilësohet si një pastruese e organizimit dhe detoksikuese shumë e mirë. Lëngu i domateve ndihmon tretjen dhe në këtë mënyrë lehtësohet dhe nuk do të vuani nga kapsllëku.

Facebook Comments
loading...
%d bloggers like this: