Letra emocionuese e doktorit: Respektoni gratë se kalojnë në luginën e vdekjes për të sjellë jetë


Letra emocionuese e doktorit: Respektoni gratë se kalojnë në luginën e vdekjes për të sjellë jetë

Shqipëria u trondit nga vrasja e gjyqëtares Fildes Hafizi, e që pas atij krimi makabër, mijëra e qindra denoncime për dhunë nga bashkëshortët apo ish-bashkëshortët “pushtuan”, komisariatet në vend. Protesta për të mbrojtur gruan, pasqyrohen fuqishëm në letrën e një doktori. Thirrja e tij, është e madhe, ai kërkon respekt dhe këtë e sjell me një të vërtetë të madhe. Shkurt e qartë ai shkruan se: “Gratë kalojnë në luginën e vdekjes për të sjellë jetë”.

Letra e plotë

Sot është dita më e trishtë e jetës sime.

Si doktor, unë kam trajtuar aq shumë gra shtatzëna dhe çdo herë që jam në sallën e lindjes i lutem Zotit t’i bekojë të gjitha nënat. Dhimbja që gratë kalojnë në sallën e lindjes është e papërshkrueshme dhe kjo nuk përfshin vetëm nëntë muajt e shtatzanisë. Ato kalojnë shumë më tepër për të sjellë një jetë të re. Sot qaj me hidhërim, sepse kam humbur një grua, ne lutemi që këto gjëra të mos ndodhin, por ndonjëherë Zoti ka plane të tjera. Pse rasti i kësaj gruaje është kaq i dhimbshëm? Ajo nuk mbetej shtatzënë për 14 vjet. Ne kemi provuar fertilizim in vitro dhe shumë metoda të tjera. Ajo ka vuajtur shumë.

Së fundi Zoti e bekoi. Ishte përtej shkencës dhe diturisë njerëzore. Ajo sapo kishte mbetur shtatzënë pavarësisht faktit që kishte kiste ovarianë dhe tumor fibroze. Fibroidi i saj filloi të shkrihej dhe gjithçka ishte në rregull, e di se është Zoti, ai bën gjëra vetëm për të treguar lavdinë dhe madhështinë e tij. Pas 9 muajsh, ishte koha, burri i saj e solli atë në spital dhe shpejt lashë gjithçka që po bëja dhe ndoqa atë. Pas 7 orësh, ishte aq e dhimbshme kështu që vendosëm ta operonim. Ne e humbëm nënën, por fëmija ishte gjallë. Para vdekjes së saj, ajo mbajti fëmijën në krahë, buzëqeshi “Zoti është i madh” dhe më pas mbylli sytë. Unë isha i shkatërruar dhe i trishtuar, shkova t’i jepja lajmin burrit të saj, pasi dëgjoi lajmin, ai u ligështua, dita e tyre e lumtur sapo u shndërrua. Kemi humbur një jetë vetëm për të dhënë një jetë të re sot.

Ju lutem respektoni gratë sepse kalojnë nëpër luginën e vdekjes për të sjellë jetë. Respekto gruan tënde! Mbajtja e fëmijës në bark për 9 muaj nuk është shaka dhe orët e tëra për të lindur fëmijën janë një sakrificë e madhe.

I lutem Zotit që të mbrojë të gjithë ata që lexojnë këtë, sidomos gratë shtatzëna. Burrë i dashur, e përsëris, respekto gruan tënde, sepse ajo është vërtet dhënësi i jetës. Zoti i ndihmoftë të gjitha gratë shtatzëna.

Mos e injoroni këtë postim, ndajeni me të tjerët është shumë e rëndësishme sepse gratë në jetën tonë duhet të adhurohen. Ju lutem, nëse keni probleme me nënën tuaj dhe nuk e keni telefonuar për një kohë të gjatë, ju lutem bëjeni tani. Ajo kaloi ferrin për t’ju lindur ju. Tregoni dashuri për gratë! Ju lutem shpërndajeni.

Facebook Comments
loading...
%d bloggers like this: