Kjo është një dietë e cila është bërë shumë e njohur për shkak se është jo shumë e vështirë për t’u mbajtur, pasi nuk shkakton uri, por kërkon konsumimin e një kategorie produktesh të lejuara dhe në porcionet e duhura.

 

I vetmi rregull strikt i kësaj diete është elemininimi total i konsumit të sheqerit industrial nga menuja e përditshme dhe pregatitja e ushqimeve me sa më pak yndyrë të jetë e mundur.

Me këtë dietë Edi  ju mund të dobësoheni në varësi të kohëzgjatjes së dietës po edhe njëkohësisht të përmirësoni inteligjencën, pasi dieta përmban shumë produkte të cilat i bëjnë mirë trurit dhe kujtesës.

 

Ja lista e produkteve të lejuara gjatë dietës:

 

Bukë: integrale ose me mielll të zi, deri në 150 gramë në ditë

 

Supë: me perime të frskëta, deri në 250 ml në ditë

 

Mish: mish pa yndyrë, deri në 150 gramë në ditë

 

Peshk: deri në 300 gramë në ditë

 

Bulmet: duhet të jetë natyral dhe me pak yndyrë, dri në 150 gramë në ditë

 

Vezë: 1 kokërr në ditë Oriz, thjerrëza, kinoa deri në 50 gramë në ditë

 

Perime: jo më shumë se 800 gramë në ditë

 

Fruta: jo më shumë se 300 gramë në ditë

 

Çaj dhe kafe: jo më shumë se 2 filxhanë në ditë pa sheqer

 

Ujë: deri në 2 litra në ditë

 

Yndyrë: jo më shumë se 20 ml yndyrë bimore/vegjetale në ditë

 

Arra dhe fara: jo më shumë se 30 gramë në ditë

 

Salca: vetëm ato të pregatirura në çast dhe pa asnjë konservant./ cloud network services

Facebook Comments
loading...
%d bloggers like this: