Në fjalën e shkencës ekziston një teori e cila njihet si teoria e mbizotërimit të trurit të anës së majtë ose të djathtë.

Sipas kësaj teorie, çdo pjesë e trurit është projektuar për të funksionuar ndryshe, edhe pse puna kryesore është të menduarit. Thuhet gjithashtu se njerëzit preferojnë njërën nga anët për të menduar më shumë se tjetra.

 

Truri fillimisht është i ndarë në dy pjesë që janë të lidhura me njëri-tjetrin nëpërmjet Corpus Callosum.

Corpus Callosum është një grup i trashë i fibrave nervore që ndan lobët e korteksit cerebral në hemisferat e majtë dhe të djathtë. Puna e saj është të lidhë anët e majtë dhe të djathtë të trurit duke lejuar komunikimin midis të dy hemisferave.

Neuroshkencëtari i famshëm Bruno Dubuc flet për lidhjen midis anëve të trurit dhe trupit. Sipas tij, anën e majtë të trurit tuaj është përgjegjës për veprimet e anës së djathtë të trupit tuaj dhe anën e majtë të trupit tuaj kontrollohet nga ana e djathtë e trurit tuaj.

Dy neurologë të shekullit të 19-të, Dr Pierre Paul Broca dhe Dr Karl Wernicke, zbuluan se njerëzit kanë problemet me të folurën për shkak të dëmeve të shkaktuara në anën e majtë të trurit, gjë që arrin në përfundimin se është ana e majtë e trurit atje ku qëndron e folura dhe si rezultat edhe burimi i gjithë kreativitetit.

Jepen më poshtë 2 fytyra, shikoni një herë njërën fytyrë dhe pastaj tjetrën.

Cila fytyrë ju duket më e lumtur?

Pasi të keni bërë zgjedhjen, lexoni se çfarë tregon kjo për ju.

Nëse zgjidhni A

Nëse zgjidhni imazhin A, atëherë ju mendoni me anën e majtë të trurit. Kjo do të thotë që ju keni një qasje shumë sistematike dhe praktike për jetën dhe gjithçka në të.

Ju e dëgjoni trurin tuaj më shumë se zemrën. Ju mendoni për gjërat në një mënyrë shumë logjike.

Ju jeni gjithashtu një mendimtar kritik. Ju pëlqen t’i shihni gjërat nga një këndvështrim tjetër për t’u siguruar që përfundimet tuaja janë të drejta.

Nëse keni zgjedhur B

Nëse zgjidhni imazhin B atëherë ju jeni një person me të vërtetë kreativ.

Dëshironi gjithnjë të shpreheni për veten dhe të keni një qasje shumë subjektive për gjërat.

Ju keni një mendje të jashtëzakonshme imagjinare dhe përpiqeni gjithnjë të krijoni diçka të re nga çdo gjë. Ju nuk jeni personi tipik i drejtpërdrejtë. Mendja juaj është një pikturë shumëngjyrëshe.

Pavarësisht cilës kategori i përkisni, Ju Jeni të Mrekullueshëm!

Facebook Comments
loading...
%d bloggers like this: