Të qenët të lumtur nuk do të thotë të jeni të përsosur, do të thotë të jeni të vendosur të argëtoheni, pavarësisht nga papërsosmëritë. Sot jemi të gjithë kaq të zënë sa nuk është e vështirë të ndihemi të humbur.

Ajo që ju shqetëson janë profesionet, suksesi juaj, të keni gjithnjë e më shumë dhe të plotësoni nevojat tuaja.

 

Rezultati është se në fund të ditës do të jeni të lodhur. Momentet e lumturisë kalojnë dhe ju nuk e vëreni atë. Sipas një besimi popullor, lumturia vjen kur është koha e duhur.

E vërteta është se lumturia është bërë nga momente të vogla të përditshme, kështu që mos mendoni se lumturia është kur më në fund merrni pagën që dëshironi.

Më poshtë janë tri letra, zgjidhni atë që ju pëlqen më shumë.

Nëse keni zgjedhur letrën # 1

Lumturia është e vështirë për t’u arritur, sepse shpesh debatoni me të gjithë. Ju ankoheni se nuk ju dëgjojnë, se jeta është e vështirë, që askush nuk e di historinë tuaj të trishtuar, se nuk ju kuptojnë.

Ky qëndrim për t’i bërë të tjerët përgjegjës për atë që ndodh me ju nuk do t’ju lejojë të shihni lumturinë që ju rrethon.

Nëse keni zgjedhur letrën # 2

Lumturia në jetën tuaj nuk mund të shihet, sepse jeni të hutuar nga gjërat materiale. Nuk ka asnjë problem në dëshirën për të zotëruar të mira materiale, problemi i vetëm lind nëse bëhet shqetësimi juaj i vetëm.

Lumturia do të vijë tek ju kur t’i jepni vlerë një përqafimi, një buzëqeshje, vetëm në këtë rast mund të jeni me të vërtetë të lumtur.

Nëse keni zgjedhur letrën # 3

Pritja që dikush t’ju bëjë të lumtur është një shpresë e padobishme. Ju nuk mund të pretendoni se dikush mund t’ju japë atë që ju nevojitet.

Mësoni të krijoni vetë gëzim dhe dashuri dhe mos prisni që dikush t’jua japë ato.

Facebook Comments
loading...
%d bloggers like this: